Οι κολοκυθοπατατοτηγανίτες είναι ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει με τη γεύση του. Η ζύμη τους είναι αφράτη, ενώ ο συνδυασμός των λαχανικών και των μυρωδικών είναι απλά υπέροχος. Εγώ τις λατρεύω και τις φτιάχνω σε χρόνο dt.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κολοκυθοπατατοτηγανίτες

Κολοκυθοπατατοτηγανίτες

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, τις κολοκυθοπατατοτηγανίτες. Είναι μια λιχουδιά που φτιάχνω συχνά και είναι τέλεια για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό. Είναι πολύ νόστιμες και γίνονται αφράτες και τραγανές.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες μας, θα χρειαστούμε:

  • 2-3 Κολοκυθάκια (τριμμένα)
  • 1-2 Πατάτες (τριμμένες)
  • 1 Κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1-2 Φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • Μυρωδικά(άνηθο κλπ)
  • 2 Αυγά
  • 1 ποτήρι Γάλα
  • 1 ποτήρι Νερό
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά (10 γρ.)
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
  • Φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές τηγανίτες.

1. Τρίβω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Προσθέτω λίγο αλάτι στα τριμμένα κολοκυθάκια, τα ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

3. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, στραγγίζω καλά τα κολοκυθάκια από το περιττό υγρό. Τα προσθέτω στον χυλό, μαζί με τις τριμμένες πατάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

4. Ζεσταίνω αρκετό φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι. παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνω στο καυτό λάδι.

5. Τηγανίζω τις τηγανίτες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι κολοκυθοπατατοτηγανίτες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:

  • Στράγγισμα: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να στραγγίξετε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Αν έχουν υγρά, η ζύμη δεν θα γίνει τραγανή.
  • Αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να έχετε έναν χυλό που να στέκεται.
  • Τηγάνισμα: Το λάδι πρέπει να είναι καυτό πριν ρίξετε τις τηγανίτες. Αν δεν είναι, θα απορροφήσουν πολύ λάδι και θα βγουν βαριές.
  • Σερβίρισμα: Εγώ τις σερβίρω με γιαούρτι ή τζατζίκι. Ταιριάζουν τέλεια!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο τραβηχτό με Ρύζι στο Φούρνο: Το Αγαπημένο μας Κυριακάτικο!
Επόμενο άρθροΓλυκό του Κουταλιού Καρπούζι: Η πιο μυρωδάτη καλοκαιρινή συνταγή!