Οι Κολοκυθοτηγανίτες είναι μία εξαιρετική ιδέα για να ενσωματώσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας με έναν απολαυστικό τρόπο. Είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο. Εγώ τις σερβίρω συνήθως με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο και εξαφανίζονται αμέσως από το τραπέζι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες

Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο, που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα νόστιμο σνακ: τις Κολοκυθοτηγανίτες! Αυτές οι αλμυρές τηγανίτες από κολοκύθι είναι τόσο αφράτες και τρυφερές, που θα τις λατρέψετε. Εγώ τις φτιάχνω συνέχεια, ειδικά τώρα που τα κολοκύθια είναι στην εποχή τους, και είναι πάντα μεγάλη επιτυχία!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτές τις αφράτες Κολοκυθοτηγανίτες θα χρειαστούμε:

Για τις κολοκυθοτηγανίτες:

  • 1-2 Κολοκύθια (μεσαίο)
  • 2 τ Αυγά
  • 2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 3-4 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι χωρίς γλουτένη)
  • Τυρί σκληρό (τριμμένο, κατά βούληση – περίπου 30-50 γρ.)
  • 1-2 Σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες, κατά βούληση)
  • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, άνηθος, ψιλοκομμένα – περίπου 2-3 κ.σ.)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Λάδι (για το τηγάνισμα)

Για την ιδανική σάλτσα (προαιρετικά):

  • Στραγγιστό γιαούρτι
  • Σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι
  • Φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο – προαιρετικά, ή μαϊντανό)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις νόστιμες Κολοκυθοτηγανίτες:

Προετοιμάζω το κολοκύθι:

  1. Τρίβω το κολοκύθι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Είναι πολύ σημαντικό να το στύψω καλά με τα χέρια μου ή με μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τα περιττά υγρά. Αυτό θα κάνει τις κολοκυθοτηγανίτες μου αφράτες και όχι νερουλές.

Ανακατεύω τα υλικά για τις κολοκυθοτηγανίτες:

  1. Στο ίδιο μεγάλο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτω σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο τυρί (αν χρησιμοποιήσω), το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο).
  2. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι, ξεκινώντας με 3 κουταλιές και βλέπω την υφή. Η μάζα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή, σαν ένας παχύρρευστος χυλός, ώστε να κρατάει το σχήμα της. Αν χρειαστεί, προσθέτω και την τέταρτη κουταλιά αλεύρι.
  3. Αλατοπιπερώνω κατά βούληση.

Τηγανίζω τις κολοκυθοτηγανίτες:

  1. Ζεσταίνω ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι. Αν έχω αντικολλητικό τηγάνι, μπορώ να μαγειρέψω και χωρίς λάδι, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  2. Με ένα κουτάλι, βάζω κουταλιές από το μείγμα στο ζεστό τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές, στρογγυλές τηγανίτες.
  3. Μαγειρεύω τις Κολοκυθοτηγανίτες κάτω από καπάκι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Οι κολοκυθοτηγανίτες γίνονται έτσι αφράτες και πολύ τρυφερές.

Ετοιμάζω την ιδανική σάλτσα (προαιρετικά):

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω το στραγγιστό γιαούρτι με το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και, αν μου αρέσει, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό).

Σερβίρω:

  1. Σερβίρω τις Κολοκυθοτηγανίτες ζεστές, συνοδεύοντάς τες με ότι άλλο μας αρέσει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή