«Σήμερα σας έχω παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. 😋 Εύκολο & υγιεινό παγωτό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Έτοιμο σε ένα λεπτό 💯🍦 » έγραφε πριν λίγες μέρες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη. Και έδωσε τη συνταγή της που όπως σημειώνεται στο τέλος δίνει 187 θερμίδες στα 75 γρ. 

ΥΛΙΚΑ

•2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)

•400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)

•80 γρ κακάο

•1 κ.γ φυσική βανίλια

•200 ml σιρόπι αγαύης ή μέλι

•100 γρ σταγόνες σοκολάτας

•2 γρ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το μέλι ή την αγαύη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη ή μέλι εάν το επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη

Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε…

Προηγούμενο άρθροKΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΥΡΛΟΥ συνταγή από τη Μαρία Κοσκινιώτου 
Επόμενο άρθροΣάλτσα μανιταριών