Κολοκυθόπιτα χωριάτικη παραδοσιακή

Υπέροχη, αρωματική, νόστιμη και πάνω απ’ όλα παραδοσιακή Κολοκυθόπιτα. Νόστιμη και αφράτη , θα ικανοποιήσει και τον πιό απαιτητικό Ουρανίσκο

Υλικά

1 μεγάλο κολοκύθι
Δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αυγά
Ελαιόλαδο μισό φλυτζάνι
Κρεμμύδι τριμμένο
Καλαμποκίσιο αλεύρι
Λίγο ξινό τραχανά
ή λίγο χονδρό σιμιγδάλι
Πιπέρι
400 γραμ. τυρί φέτα αλάτι θαλασσινό για τα κολοκύθια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Τρίβουμε το κολοκύθι στο χοντρό τρίφτη προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίξει για 1 h πιέζοντάς το ώστε να βγάλει τον περισσότερα νερά.
Σε ένα Μπολ Αναμειγνύουμε το κολοκύθι, τον τραχανά , το αλεύρι, τα δυο αυγά, Το πιπέρι , δυόσμο, ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι.

Σε ένα ταψί Διάμετρο 35 εκ περίπου το λαδώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα το απλώνουμε και στη συνέχεια αραιώνουμε ένα αυγό με λίγο νερό και το περιχύνουμε απλώνοντας του με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον καλαμποκάλευρο και τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40’ στην μεσαία σκάλα στους 180 περίπου βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια

H Συνταγή είναι από τα  Χωριάτικα και Σπιτικά 

Ο Μύλος του κυρ Χαράλαμπου:
Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Σουφλέ…Είναι το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο