Κορμός Ξηρών Καρπών

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
35g (1/4 φλιτζάνι) σουσάμι
165g ξηρά σύκα
95 γραμμάρια δαμάσκηνα
50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
45g φιστίκια με κέλυφος
Ξύσμα & χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μάραθο και το σουσάμι και
ανακατεύετε για 2 λεπτά ή έως ότου το σουσάμι είναι χρυσό.
Βυθίστε τα σύκα και τα δαμάσκηνα σε βραστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε για περίπου
10 λεπτά

Τοποθετήστε τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το ξύσμα λεμονιού και το χυμό στον επεξεργαστή
τροφίμων μέχρι να σχηματιστεί σε πάστα και στη συνέχεια ανακατέψτε σε ξηρούς καρπούς
και τους σπότουε έως ότου όλα συνδυαστούν .. μορφοποιήστε σε ένα κορμό, τυλίξτε σε χαρτί περγαμηνής και τυλίξτε το και ψύξτε τουλάχιστον 3-4 ώρες

Είναι υπέροχος 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα, χωρίς φούρνο…λιώνει απλώς στο στόμα σου
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτά…το γλυκάκι της Γιαγιάς μου