Ψωμάκια με γιαούρτι

Υλικά

γιαούρτι – 1 φλιτζάνι
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ.
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.
λάδι – 5 κουταλιές της σούπας.
ξύδι – 1 κουταλιά της σούπας.
αλεύρι – 500 g ή όσο απορροφά

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε καλά με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, λάδι και ξύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν πρέπει να κολλάει.


Χωρίστε σε εννέα – δέκα μπάλες.

Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι και τα τυλίγουμε όπως βλέπουμε στις φωτό 

Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί  πασπαλίζουμε με αλεύρι.


Τυλίγουμε τα ψωμάκια με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για περίπου μία ώρα και μετά τα ψήνουμε.
Ωστόσο, πριν τα βάλω στο φούρνο, τα έκοψα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Το ψήσιμο γίνεται στους 160 C μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με μία απλή μεταξένια κρέμα
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα