Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Εγώ το λέω σαλάμι, άλλοι το λένε κορμό ή μωσαικό σοκολάτας, αλλά όπως κι αν το πεις, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά! Ειδικά τώρα με τη ζέστη, είναι σωτήριο, γιατί το βάζεις στην κατάψυξη και έχεις πάντα κάτι δροσερό να κεράσεις. Και αυτή τη φορά, αντί να το τυλίξω σε λουκάνικο, το έβαλα σε φορμάκια σιλικόνης και έγιναν σαν μικρά έργα τέχνης!

Κορμός Σοκολάτας σε Ατομικά Φορμάκια

Κορμός Σοκολάτας σε Ατομικά Φορμάκια

Εύκολος και γρήγορος κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) σε ατομικά φορμάκια. Μια δροσερή και πεντανόστιμη λύση για γλυκό που λιώνει στο στόμα!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Prep Time 20 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes

Ingredients

  • 250 γραμμάρια βιτάμ (ή βούτυρο), λιωμένο
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 7 κουταλιές της σούπας κακάο ποιοτικό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ σας αρέσει (εγώ βάζω συχνά τραμπουί)
  • Περίπου 400 γραμμάρια μπισκότα (όποια σας αρέσουν, εγώ βάζω συνήθως πτι-μπερ), χοντροκομμένα

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το λιωμένο βιτάμ. Είναι σημαντικό να είναι λιωμένο, αλλά όχι καυτό, ίσα-ίσα να είναι υγρό.
  2. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα ή μια σπάτουλα.
  3. Ρίχνω μέσα το κακάο και ανακατεύω δυνατά να μην μείνουν σβόλοι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σοκολατένιο.
  4. Προσθέτω το κονιάκ ή το λικέρ και ανακατεύω πάλι. Αυτό το άρωμα το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο!
  5. Τέλος, ρίχνω τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με το σοκολατένιο μείγμα.
  6. Παίρνω τα φορμάκια σιλικόνης (εγώ χρησιμοποιώ αυτά σε σχήμα τριαντάφυλλου ή καρδούλας) και με ένα κουτάλι γεμίζω κάθε φορμάκι με περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Πατάω καλά με το κουτάλι ή τα δάχτυλά μου για να πάρει το μείγμα το σχήμα του φορμακίου και να μην έχει κενά.
  7. Βάζω τα γεμισμένα φορμάκια στην κατάψυξη.
  8. Μόλις παγώσουν καλά (θα δείτε ότι έχουν σφίξει πολύ και έχουν γίνει σκληρά), τα βγάζω από την κατάψυξη.
  9. Ξεφορμάρω προσεκτικά τα ατομικά γλυκάκια από τις σιλικόνες. Είναι πολύ εύκολο, μιας και οι σιλικόνες δεν χρειάζονται λάδωμα ή αλεύρωμα.
  10. Τα βάζω μέσα σε σακουλάκια κατάψυξης ή αεροστεγή δοχεία και τα διατηρώ στην κατάψυξη.

Έτσι έχω πάντα ένα γλυκάκι έτοιμο για κέρασμα ή για την ξαφνική λιγούρα!

Notes

Tips από εμένα:

  • Σοκολάτα: Αντί για σκέτο κακάο, μπορείτε να λιώσετε και λίγη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με το βιτάμ για πιο έντονη σοκολατένια γεύση.
  • Μπισκότα: Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη μπισκότων, π.χ., μπισκότα Digestive, βουτύρου, ή ακόμα και μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας.
  • Προσθήκες: Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια) ψιλοκομμένα, σταφίδες ή ακόμα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
  • Φορμάκια: Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης, μπορείτε να στρώσετε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη και να απλώσετε εκεί το μείγμα. Μόλις παγώσει, το κόβετε σε φέτες σαν σαλάμι.
  • Προσοχή στο βιτάμ: Μην το αφήσετε να κάψει όταν το λιώνετε, ίσα-ίσα να γίνει υγρό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή