Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Ανανά!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

160 γρ Φρυγανιές

Για το Σιρόπι
320 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ Νερό
1 βανίλια

Για την Κρέμα Ανανά
1 κιλό Γάλα πλήρες
110 γρ Κορν Φλαουερ
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκους Αυγών
1 φάκελο Ζελέ Ανανά
115 γρ Βραστό Νερό

Για την Σαντιγί
350 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
100 γρ ζάχαρη άχνη
ή Έτοιμη Σαντιγί σε Σακουλάκι
Ανανάς για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά και έχουμε βράσει το σιρόπι με ζάχαρη νερό και την Βανίλια για 2 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Σε ένα ταψάκι 36 * 25 στρώνω τις φρυγανιές να καλυφθεί ο πάτος όλος, αν χρειαστεί σπάμε και κάποιες ώστε να καλύψουμε τα κενά στη συνέχεια σιροπιάζουμε με το σιρόπι ώστε να ποτίσουν οι φρυγανιές

Αφήνουμε το ταψάκι στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση να ζεσταθεί
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη τους κρόκους αυγών και το corn flour και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο γάλα αν χρειαστεί για πιο εύκολο ανακάτεμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε βραστό νερό και αδειάζουμε 1 φακελάκι ζελέ ανανά και ανακατεύουμε να διαλυθεί μόλις ζεσταθεί αρκετά το γάλα ρίχνουμε μία ποσότητα στο μείγμα αυγών για να πάρουν θερμοκρασία ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πίσω στην
κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει η κρέμα μας και να γίνει λεία και βελούδινη

Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε στην κρέμα το διαλυμένο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε. Μόλις έχει ενσωματωθεί το ζελέ ανανά στην κρέμα που πραγματικά έγινε υπέροχη με φανταστικό Άρωμα και γεύση ανανά αδειάζουμε την κρέμα ανανά πάνω στις φρυγανιές
ισιώνουμε και βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να σφίξει η κρέμα

Φτιάχνουμε σαντιγύ από κρέμα γάλακτος, βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγί στην επιφάνεια του γλυκού την υπόλοιπη τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με κορνέ φτιάχνω ροζέτες Η διακόσμηση είναι στην κρίση σας Μπορείτε να διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε
Κόβω ροδέλες ανανά φρέσκου είτε σε κονσέρβα και τις διακοσμώ επάνω το γλυκό, και το γλυκό μας είναι έτοιμο κόβουμε και σερβίρουμε το πιο δροσιστικό γλυκό για όλο το καλοκαίρι

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο Κεικ με κρέμα μασκαρπόνε, σοκολάτα και διακόσμηση oreo
Επόμενο άρθροΚρεμώδες κέικ σοκολάτας που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά