Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ο Κορμός Ψυγείου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, ειδικά για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τα μπισκότα, αλλά θέλουν κάτι δροσερό και εύκολο! Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί ψήσιμο, πράγμα που την κάνει ιδανική για τις ζεστές μέρες ή όταν απλά δεν έχουμε χρόνο να ανάψουμε τον φούρνο. Εγώ τον φτιάχνω συχνά και σας διαβεβαιώνω ότι γίνεται πεντανόστιμος!
Κορμός Ψυγείου
Έτοιμη για ένα γλυκό που θα σας δροσίσει και θα σας χαρίσει μια έκρηξη γεύσης; Ο Κορμός Ψυγείου είναι η απάντηση! Αυτό το γλυκάκι, με τα σοκολατένια μπισκότα και την πλούσια κρέμα, είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να απολαύσετε το μεσημέρι ή το βράδυ!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτόν τον απολαυστικό Κορμό Ψυγείου θα χρειαστούμε:
- 2 πακέτα Μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 400 γρ. συνολικά)
- 1 σφηνάκι Κονιάκ (περίπου 30 ml)
- 1 λίτρο Γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ
- 1 κούπα Ζάχαρη (περίπου 200 γρ.)
- 1 τεμ. Κουβερτούρα (π.χ. 125 γρ.)
- 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο (π.χ. Lurpak)
- 1 κουτί Κρέμα γάλακτος (φυτική, τύπου Μορφάτ)
- 1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
Για γαρνίρισμα:
- Τριμμένη κουβερτούρα και μαρμελάδα
Instructions
- Ξεκινάμε σπάζοντας μπισκότα πτι μπερ και τα περιχύνουμε με κονιάκ. Παράλληλα, ετοιμάζουμε μια κρέμα χρησιμοποιώντας γάλα, κορν φλάουρ και ζάχαρη. Μόλις η κρέμα πήξει, προσθέτουμε κουβερτούρα και βούτυρο.
- Ενώ η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, την ρίχνουμε πάνω στα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τάπερ. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Όσο το γλυκό κρυώνει, χτυπάμε μορφάτ με ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψει. Μόλις το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μορφάτ από πάνω. Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και μαρμελάδα.
Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi
Notes
Tips για τον Τέλειο Κορμό Ψυγείου
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Κορμός Ψυγείου σας τέλειος. Για την κρέμα, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει. Το κονιάκ δίνει ένα υπέροχο άρωμα στα μπισκότα, αλλά αν δεν θέλετε, μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με λίγο γάλα ή χυμό πορτοκαλιού. Για την επικάλυψη, βεβαιωθείτε ότι η μορφάτ είναι πολύ κρύα πριν τη χτυπήσετε, για να αφρατέψει καλύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μπισκότων, αρκεί να μην είναι πολύ σκληρά. Για το γαρνίρισμα, εκτός από κουβερτούρα και μαρμελάδα, ταιριάζουν πολύ και οι ξηροί καρποί ή λίγα φρέσκα φρούτα εποχής.