Πουτιγκά με καρύδια…

Υλικά

3 αυγά
7 κσ ζάχαρη
100ml Γάλα
100ml φυτικο λάδι
16 κσ αλευρι γ.ο.χ
12 γρ μπεικιν παουντερ
10 κσ καρυδια τριμμένα (οχι σκόνη) επιπλέον για το πασπάλισμα

Για την κρέμα
800ml Γάλα
2 σακουλάκια ανθος αραβοσίτου βανίλια γιώτης
7 κσ ζάχαρη
2 κσ αλευρι
200γρ βούτυρο
80 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 200 βαθμούς
Στο μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, και χτυπάμε με το εξάρτημα με το σύρμα μεσαία σκάλα για 5 λεπτά. Ενώ το μίξερ δουλευει ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και ανεβάζουμε την ένταση και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ρίχνουμε και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψί 30-40 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνουμε το μείγμα με τα καρύδια

και βάζουμε στο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Για την Κρέμα

Ενώ το παντεσπάνι ψήνεται σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το άνθος αραβοσίτου Γιωτης, ζάχαρη και το αλεύρι και ανάψτε τη φωτιά και ανακατέψτε (χωρίς διακοπή για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώσουν.


Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη 30 λεπτά για να κρυώσει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και κόβουμε το παντεσπάνι κάθετα σε 2 κομμάτια.


Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω σε μία βάση και απλώνουμε την κρέμα.

Μετά βάζουμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αρχίζουμε και πασπαλίζουμε όλο το γλυκό με καρύδι τριμμένο να καλυφθεί

και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα


Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΔείτε γιατί το πλυντήριο ρούχων σας το καταστρέφεται χωρίς να το καταλαβαίνετε
Επόμενο άρθροΚρουασανάκια με Ζαμπον και τυρί…το σνακ της παραλίας