Το Κοτόπουλο με μπάμιες είναι ένα πιάτο που ίσως κάποιοι διστάζουν να φτιάξουν, αλλά με αυτή τη συνταγή θα γίνει το αγαπημένο σας. Με τα σωστά βήματα, οι μπάμιες γίνονται τέλειες και το κοτόπουλο με τη σάλτσα του απίστευτα νόστιμο.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:
Για το κοτόπουλο:
- Μπούτια και πλάτη κοτόπουλο (ή ό,τι κομμάτια προτιμάτε)
- 1 κρεμμύδι, σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 2 γαρύφαλλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 3 ντομάτες, τριμμένες
- Ελαιόλαδο
Για τις μπάμιες:
- 1 κιλό μπάμιες
- 3 κουταλιές ξύδι
- 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
- Μαϊντανό και λίγο δυόσμο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. τα βγάζω στην άκρη σε ένα πιάτο.
2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι και το σοτάρω μέχρι να μαλακώσει, έπειτα προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για λίγο ακόμα.
3. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά μου (κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, πιπέρι) εκτός από τη ζάχαρη. ανακατεύω για λίγο.
4. Στη συνέχεια, ρίχνω τη τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη, βάζω ξανά μέσα το κοτόπουλο και λίγο νερό, και αφήνω το φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
5. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω τις μπάμιες σε 3 δόσεις. στη συνέχεια, τις βάζω σε ένα ταψάκι.
6. Μόλις το κοτόπουλο βράσει για 30 λεπτά, στραγγίζω τη σάλτσα από τα μπαχαρικά και τη ρίχνω μαζί με το κοτόπουλο πάνω από τις μπάμιες στο ταψί.
7. Ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με 200°C για άλλη μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.
8. Σερβίρω το φαγητό μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, αν θέλω. έγινε μουρλιαάαα!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.
Χρήσιμα Tips για το Κοτόπουλο με Μπάμιες
- Μυστικό για τις μπάμιες: Πριν τις σοτάρεις, ανακάτεψε τις μπάμιες με 3 κουταλιές της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Άφησέ τες για λίγη ώρα και μετά ξέπλυνέ τες καλά. Έτσι δεν θα γίνουν καθόλου «σαλιάρες» στο μαγείρεμα.
- Αρώματα: Τα μπαχαρικά στη σάλτσα του κοτόπουλου δίνουν μια απίστευτη γεύση στο φαγητό, οπότε μην τα παραλείψεις.
- Σοτάρισμα: Το σοτάρισμα των μπαμιών σε δόσεις βοηθάει να ψηθούν ομοιόμορφα και να μη λιώσουν στο ταψί.
Καλή Ορεξη










