Αυτή την Κοτόπιτα την λατρεύω! Την είχα φάει στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια και από τότε μου έμεινε η γεύση. Από τότε έλεγα να την φτιάξω και όλο βαριόμουνα, αλλά τελικά αποφάσισα! Είναι εύκολη και πεντανόστιμη, μία αλλιώτικη κοτόπιτα χωρίς μπέικον και χωρίς πιπεριές, μόνο με πράσο, κρεμμύδι, μανιτάρια και τυρί τριμμένη γκούντα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κοτόπιτα με πράσο, μανιτάρια και γκούντα
Τι ωραία που είναι να θυμόμαστε αγαπημένες γεύσεις και να τις αναδημιουργούμε στην κουζίνα μας! Αυτή η Κοτόπιτα με πράσο, μανιτάρια και γκούντα είναι ακριβώς αυτό: μια συνταγή που σε ταξιδεύει και σου προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Κοτόπιτα με πράσο, μανιτάρια και γκούντα θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο έτοιμο φύλλο παραδοσιακό για πίτες
- 3 μπουτάκια κοτόπουλο (ή στήθος, ή ανάμεικτο)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 πράσα
- 1 κουτάκι κονσέρβα μανιτάρια (στραγγισμένα)
- Περίπου 200 γραμμάρια τυρί γκούντα, τριμμένη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 100-150 γραμμάρια γάλα
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Instructions
- Πρώτα πλένομαι τα κρεμμύδια μας και το πράσα μας.
Τα πράσα τα κόβουμε και τα ζυματάμε λίγο πετάμε το νερό και τα αφήνομαι σε μία άκρη. - Βάζουμε σε κατσαρολίτσα λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι αφήνουμε να μαραθούνε και τα βγάζουμε
από τη φωτιά. Πριν από αυτό έχουμε βράσει κοτόπουλου δεν έχει σημασία αν τα είναι στήθος ή μπουτάκια ή ανάμεικτο με αλάτι και το έχουμε ξεψαχνίσει προσθέτουμε και αυτό μέσα στα λαχανικά ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι αν θέλει προσθέτουμε αν δεν θέλει ξεκινάμε να φτιάξουμε την πίτα μας. - Στο πάτο το ταψί αλείφουμε βούτυρο βάζουμε τα πρώτα 4 φύλλα σταυρωτά την γέμιση πασπαλίζουμε με τυρί γούνται βάζουμε ένα φύλλο και ξανά από την γέμιση αν έχει μείνει αν δεν είχε μείνει βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα
Ενδιάμεσα βούτυρο και λάδι κλείνουμε μετά υπόλοιπα φύλλα κόβουμε όπως τη θέλουμε. - Χτυπάμε τ' αυγά με το γάλα και ρίχνουμε από πάνω και βάζουμε κομματάκια βούτυρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία αν θέλετε να την φτιάξετε
Notes
Tips για την Τέλεια Κοτόπιτα με Πράσο, Μανιτάρια και Γκούντα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κοτόπιτα με πράσο, μανιτάρια και γκούντα σας ακόμα πιο νόστιμη. Όταν ζεματάτε τα πράσα, μην τα παρακάνετε, θέλουμε απλά να μαλακώσουν λίγο. Το βρασμένο κοτόπουλο μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος, αρκεί να το ξεψαχνίσετε καλά. Για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μοσχοκάρυδο στη γέμιση. Φροντίστε να αλείφετε καλά τα φύλλα με το μείγμα βουτύρου και λαδιού για να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Το σουσάμι προσθέτει μια ωραία υφή και άρωμα, οπότε μην το παραλείψετε.