Συστατικά

Για τη ζύμη Κουρού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Για γέμισμα
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο

Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης. Ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Κόψτε τη ζύμη σε 14-16 κομμάτια ίσου μεγέθους.
3. Τοποθετήστε μία λαδόκολα στην επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετήστε ένα κομμάτι ζύμης πάνω σε αυτό. Ανοίξτε την με τα χέρια σας και στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλάστη.
4. Τοποθετήστε 1 κουτάλι σούπας της γέμισης στο κέντρο και βουρτσίστε τις άκρες γύρω γυρω με νερό ώστε να μπορεί να κολλήσει μαζί όταν είναι κλειστό.
5. Διπλώστε τη ζύμη και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσει και να σχηματίσουν μια μικρή πίτα.
6. Βουρτσίστε τις κορυφές με κρόκο αυγού ή λίγο γάλα.
7. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με τραγανό φύλλο
Επόμενο άρθροΔιατροφή: Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών για απώλεια βάρους