Κοτόπιτα με ρύζι

Υλικά

Για τη ζύμη:
Αλεύρι – περίπου 1 κιλό
Γιαούρτι – 1 κ.σ
Λάδι – 1 κουταλιά της σούπας
Στιγμιαία Μάγια – 7 γρ
Αλάτι – περίπου 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή)
Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
Νερό – Περίπου 3 κούπες – για μέτρια μαλακή ζύμη (προστίθεται σταδιακά)…

Γέμιση:
Ρύζι – 1 κουπα (1-1,5 κουπα νερού)
Κιμάς κοτόπουλο – περίπου 600-700 γρ
Κρεμμύδια – 2 κεφάλια
Μαύρο πιπέρι, αλμυρό, αλάτι

Για επάλειψη:
Βούτυρο – 100 g + Λάδι – 100 ml (αναμιγνύουμε)

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και αφήνουμε να  φουσκώνει για περίπου μια με δύο ώρες στη ζέστη.
Για τη γέμιση τσιγαρίζουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι και μετά ρίχνουμε ζεστό νερό.
Το καπάκι κλείνει και αφού το ρύζι απορροφήσει το νερό, βάζουμε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει.

Η ζύμη χωρίζεται σε 4 μπάλες, τις οποίες απλώνουμε αραιά. Στη συνέχεια αλείφουμε γενναιόδωρα με το μείγμα λιπαρών και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τη γέμιση. Τυλίγεται σε ρολό, στρίβεται ελαφρά και τυλίγεται σε σαλιγκάρι από τη
μέση του δίσκου (φαίνεται στις φωτογραφίες).

Λαδώνουμε ξανά το πάνω μέρος. Αφήνουμε ξανά την πίτα να φουσκώσει για
περίπου 30 λεπτά. Ψήνουμε στα 180 γρ για 45-50 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί, το ραντίζουμε ελαφρά με νερό και το κλείνουμε με άλλο ταψί για λίγο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμί Σιμιγδαλένιο (100%)
Επόμενο άρθροΕύκολο ραβανί με σιμιγδάλι ψιλό