Κοτόπιτα με χόρτα

Οι πίτες είναι μέρος κάθε ελληνικού νοικοκυριού, υπάρχουν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να προσθέσουμε περισσότερα χόρτα στη διατροφή μας είναι να τα προσθέσουμε σε πίτες.
Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε βραστό κοτόπουλο που έχει απομείνει και να φτιάξετε ένα νόστιμο πιάτο για την οικογένεια.

Υλικα

• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
• 2 ματσάκια σπανάκι, ψιλοκομμένο
• 200γρ φέτα θρυμματισμένη
• 1/2 ολόκληρο βραστό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο (αφαιρούνται το δέρμα και τα κόκαλα)
• 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 1 πακέτο φύλλο ζύμης
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

• Βήμα 1 Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μετά προσθέτουμε φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και τα πράσα.
Μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά
ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στραγγίζουμε σε τρυπητό για να φύγει το περιττό υγρό μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα με το τριμμένο κοτόπουλο, τη φέτα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, και αλατοπιπερώνουμε
καλά.

• Βήμα 2 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι ένα βαθύ ταψί για πίτα. Στρώνουμε ένα φύλλο στη βάση
και τα πλαϊνά και αλείφουμε με λάδι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ανάμεσα σε κάθε στρώση.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι, σχηματιζοντας ένα κοθρο γυρω γυρω στις άκρες
του ταψιού για να ασφαλίσουμε την γερμση.
Αλείψτε από πάνω με λάφι και κόψτε την πίτα σε κομμάτια.
• Βήμα 3 Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε την 10 λεπτά πριν την κόψετε.

Σημείωση:
Το κοτόπουλο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη συνταγή ήταν υπολείμματα από την παρασκευή κοτόσουπας Αυγολέμονο.
Για να μαγειρέψω το κοτόπουλο, χρησιμοποίησα 1 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο, μαγειρεύτηκε μέχρι να μαλακώσει και έπεφτε από το κόκκαλο σε μια κατσαρόλα με νερό με 1 ψιλοκομμένο καρότο, 1 ψιλοκομμένο ξυλάκι σέλινου, 1 φύλλο δάφνης και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι. (Μόνο το μισό κοτόπουλο χρησιμοποιήθηκε)

Καλή Απόλαυση

Follow on instagram melpomeni.matthews

Προηγούμενο άρθροΠαναρισμένα ρολόκια μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΠαντεσπάνι με ινδοκάρυδο