Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

Για τη γέμιση:
1/2 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
6 μέτρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές γλυκού γλυκιά πάπρικα
250 γραμμάρια γκούντα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Προετοιμασία της γέμισης:

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το μείγμα του τηγανιού με τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, την πάπρικα, την τριμμένη γκούντα και τα μπαχαρικά.

Κοτόπιτα σε 2 ρολό
Κοτόπιτα σε 2 ρολό

Συναρμολόγηση των ρολών:

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια καθαρή επιφάνεια και το τρυπάμε με πηρούνι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα κενό περίπου 2 εκατοστά από τις άκρες.

Κοτόπιτα σε 2 ρολό
Κοτόπιτα σε 2 ρολό

Ρολάρουμε το φύλλο σφολιάτας σφιχτά, σαν ρολό και σφραγίζουμε τις ακρες με πηρούνι.

Κοτόπιτα σε 2 ρολό
Κοτόπιτα σε 2 ρολό

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Με ένα πιρούνι, τρυπάμε την επιφάνεια των ρολών σε διάφορα σημεία για να αποφύγουμε το φούσκωμα κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε.

Κοτόπιτα σε 2 ρολό
Κοτόπιτα σε 2 ρολό

Η Συνταγή είναι της κας Annamaria Trepekli

Προηγούμενο άρθροΜιλοπιτάκια που μοιάζουν σαν στρούντελ
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ με Γκανάς