Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο | Πικάντικο Κοτόπουλο με ρύζι…για απαιτητικούς

Κοτόπουλο βραστό και μετά στο Φούρνο

Συστατικά :

2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πατάτας

Σάλτσα κοτόπουλο:
1 μεσαίο κρεμμύδι
λίγο βασιλικό
1/2 πιπεριά πράσινη και 1/2 κόκκινη
3 μεγάλα σκελίδες σκόρδου
50 ml ελαιόλαδου
100 ml λεμόνι ή ξύδι
πιπέρι για γεύση

ξηρά καρυκεύματα:
αλάτι για γεύση
1 έως 2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ή αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σαλτσα πατάτας:
100 ml ελαιόλαδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ή αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες(κομμένες στην μέση) και το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό (ξεχωριστά).

Για την Σάλτσα
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, λάδι λεμόνι πιπέρι και χτυπάμε. Στην πάστα που θα φτιάξουμε προσθέτουμε τα ξηρά καρυκεύματα και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο και οι πατάτες τα βάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Ρίχνουμε την σάλτσα για το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
Στην συνέχεια σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα πατάτας και το
αναμιγνύουμε με τις πατάτες αφού πρώτα τις κόψουμε σε κυδωνάτες

Λαδώνουμε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανάμεσα τις πατάτες.
βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ροδίσει,μαζί με τις πατάτες,βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο  ροδοψημμενο!!

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο | Πικάντικο Κοτόπουλο με ρύζι…για απαιτητικούς

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Επιδόρπιο Καραμέλας με κρέμα
Επόμενο άρθροΤηγανιτά Καλαμαράκια με πατάτες σε σάλτσα γιαουρτιού