Δείτε Επίσης: Χοιρινό Κοκκινιστό με ρύζι | Χοιρινό λεμονατο με ρύζι

Ευχαριστούμε για την Συνταγή τα Μητσομαγειρέματα

Πικάντικο Κοτόπουλο με ρύζι

Υλικά Συνταγής

10 κοτοσουβλάκια στήθος για 4 άτομα.
4 πιπεριές χρωματιστές.
800 γρ. μανιτάρια.
Σάλτσα πελτέ 200 γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
1 κύβο λαχανικών.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, ρίγανη, πιπέρι, δυόσμο.
Πουρέ ή ρύζι.

Κοτόπουλο Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά

Εκτέλεση.

Πρώτα κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια(αν δεν είναι κονσέρβα) και τις πιπεριές σε κομματάκια.
Καίμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, για να σωθούν τα υγρά τους και στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
Ήρθε η ώρα να ρίξουμε τα κομματάκια κοτόπουλου! Τα βάζουμε και συνεχίζουμε το τσιγαρίσμα μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο.


Όταν γίνει αυτό, τότε προσθέτουμε νερό, τον πελτέ ντομάτας(ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα), τα μπαχαρικά, ένα κύβο λαχανικών και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.


Στα 20 λεπτά, δοκιμάζουμε, εάν η σάλτσα είναι γευστική και εάν το κοτόπουλο έχει βράσει και αναλόγως προσθέτουμε ή όχι μπαχαρικά και νερό.
Στο τέλος, αφήνουμε το μείγμα να σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει και να χυλώσει.


Για το γαρνίρισμα, επιλέγουμε πουρέ πατάτας ή πιλάφι. Οδηγίες για το τρόπο παρασκευής τους αναγράφονται στις συσκευασίες τους.
Καλή επιτυχία!!!

Δείτε Επίσης: Χοιρινό Κοκκινιστό με ρύζι | Χοιρινό λεμονατο με ρύζι

Δείτε το βίντεο της Εκτέλεση εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΕάν θέλετε μία Πίτα τώρα στο τραπέζι
Επόμενο άρθροΔύο Πατάτες – Δύο Καρότα και λίγο Κιμά