Συστατικά

120-130gr στήθος κοτόπουλου *, χτυπημένο σε ένα ομοιόμορφο πάχος 


Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές τηγανισμένου βουτύρου, κομμένο σε κομμάτια 1 κουταλιας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου 
3 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι ξύσμα ​​λεμονιού
1 1/2 κσ φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο  (προαιρετικά)

Οδηγίες
Περάστε τις δύο πλευρές κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και στη συνέχεια βυθίστε και τις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου στο αλεύρι, μία φορά τη φορά.

Ζεσταίνουμε τηγάνι των 30 cm με μέση – υψηλή θερμότητα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε ta στήθη κοτόπουλου.

Τσιγαρίστε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα από την μία πλευρά περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και συνεχίστε να μαγειρεύετε περίπου 4-5 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο παραπάνω λάδι στο τηγάνι.

Μειώστε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 20 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να πάρει ελαφρώς καφέ χρώμα, στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου ενώ αποξύστε τα καφετιά κομμάτια να βγουν επάνω.

Ρίχνουμε χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το μείγμα το σιγοβράζουμε, μειώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρις ότου το υγρό μειωθεί κατά περίπου μισό, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σούπας βούτυρο και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε για να λιώσετε το βούτυρο.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίξτε με ένα κουτάλι την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστό.

credit to

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τραχανά !!!
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα χωρίς φύλλο…Φανταστική