Το Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα είναι ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά του! Πολλές φορές, το στήθος του κοτόπουλου βγαίνει στεγνό στο ψήσιμο, αλλά με αυτή τη συνταγή και την τεχνική που θα σας δείξω, ολόκληρο το κοτόπουλο γίνεται απίστευτα ζουμερό και τρυφερό. Ναι, μπορεί η όψη του να αλλάζει λίγο, αλλά η γεύση είναι μοναδική!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα

Ψάχνετε τον τρόπο να ψήσετε ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο, που να μην είναι καθόλου στεγνό; Το Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα είναι η απάντηση! Με αυτή τη μέθοδο, που το κοτόπουλο ψήνεται "πεταλούδα", κάθε του κομμάτι γίνεται απίστευτα μαλακό και γεμάτο γεύση. Εγώ το φτιάχνω συχνά και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα θα χρειαστούμε:
- 1 Κοτόπουλο (ολόκληρο, περίπου 1 κιλό)
- 1 Κρεμμύδι
- 5 σκελίδες Σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. Μουστάρδα με κόκκους (ή όποια μουστάρδα προτιμάτε)
- 2 φλιτζάνια Ανοιχτόχρωμη μπύρα
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
Προαιρετικά, για το ψήσιμο:
- Κρεμμύδι σε φέτες ή σεγμέντα
- Μανιτάρια (ολόκληρα ή κομμένα)
- Ντοματίνια (ντομάτες-τσερι)
Instructions
- Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοναδικό Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα:
- Ετοιμάζω το κοτόπουλο "πεταλούδα":
Τοποθετώ το κοτόπουλο σε μία επιφάνεια κοπής, με την πλευρά του στήθους προς τα κάτω και την πλάτη προς τα πάνω.
Με ένα πολύ κοφτερό μεγάλο μαχαίρι, αφαιρώ τον σπόνδυλο (κόκαλο της πλάτης) κόβοντας κατά μήκος και από τις δύο πλευρές του, προσέχοντας να κόψω και τα πλευρά.
Μετά, γυρίζω το κοτόπουλο με την πλευρά του στήθους προς τα πάνω και το πιέζω δυνατά με την παλάμη μου για να το πλατύνω και να το απλώσω σαν "πεταλούδα". Πιστέψτε με, αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για να ψηθεί ομοιόμορφα και να γίνει ζουμερό! - Φτιάχνω τη μαρινάδα:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω την μπύρα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο μείγμα της μαρινάδας. - Μαρινάρω το κοτόπουλο:
Βάζω το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μία σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς).
Το περιχύνω με όλη τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά παντού.
Τοποθετώ το μπολ (ή τη σακούλα) στο ψυγείο και το αφήνω να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία νύχτα, ή ιδανικά για 8-12 ώρες, για να απορροφήσει όλα τα αρώματα. - Ψήνω το κοτόπουλο:
Περίπου μισή ώρα πριν το ψήσιμο, βγάζω το κοτόπουλο με τη μαρινάδα από το ψυγείο και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
Ταυτόχρονα, προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετώ το κοτόπουλο σε ένα ταψί για ψήσιμο (μπορείτε να βάλετε και λαδόκολλα στον πάτο).
Το περιχύνω με μέρος της μαρινάδας (προσοχή, να μην είναι πάρα πολύ υγρό, όπως μου συνέβη σε μία φωτογραφία μου).
Στέλνω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
Μετά από περίπου μισή ώρα ψησίματος, το βγάζω από τον φούρνο, το περιχύνω ξανά με λίγη μαρινάδα και, αν θέλω, προσθέτω στο ταψί κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ή σεγμέντα και μανιτάρια.
Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, μπορώ να προσθέσω και ντοματίνια (ντομάτες-τσερι) στο ταψί.
Συνολικά, το ψήσιμο διαρκεί περίπου μία ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ωραία και να είναι πλήρως μαγειρεμένο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη! Είμαι σίγουρη ότι αυτό το Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα! Τι άλλο θα θέλατε να ετοιμάσουμε;
Notes
Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Μπύρα με Μουστάρδα σας απίστευτο! Η τεχνική "πεταλούδα" είναι βασική, γιατί επιτρέπει στο κοτόπουλο να ψηθεί ομοιόμορφα και πιο γρήγορα, διατηρώντας όλους τους χυμούς του. Μην παραλείψετε το μαρινάρισμα για αρκετές ώρες, είναι το μυστικό για τη γεύση και την τρυφερότητα. Όταν βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι προς τα πάνω, για να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο τραγανή η πέτσα, μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να ανεβάσετε τη θερμοκρασία για λίγα λεπτά στο γκριλ.