Το Κοτόπουλο με Αρακά είναι ένα αγαπημένο πιάτο στην ελληνική κουζίνα, γνωστό για τη νοστιμιά και την ευκολία του. Συνδυάζει την πρωτεΐνη του κοτόπουλου με τη φρεσκάδα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα που αρέσει σε όλους. Εγώ το προτιμώ ιδιαίτερα γιατί είναι γρήγορο και γεμάτο γεύση.
Συστατικά
2-3 κομμάτια φιλέτο ή μπουτια κοτόπουλου (περίπου ½ κιλό),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες,
1 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
1 τενεκεδάκι (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα,
1 πρέζα ζάχαρη,
2 φλ. κοχλαστό νερό,
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κουταλάκι αλάτι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ακολούθως, βάζετε τις πατάτες και το καρότο.
Ανακατεύετε το φαγητό 2-3 φορές και προσθέτετε το μπιζέλι.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
Τέλος, ρίχνετε τα 2 φλ. κοχλαστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Μετά, ρίχνετε τον άνηθο και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Αρακά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με Αρακά σας απίστευτο! Αν θέλετε το κοτόπουλο να είναι ακόμα πιο ζουμερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια με κόκαλο, όπως μπούτια ή φτερούγες. Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να σοτάρετε το κοτόπουλο πρώτα μόνο του, να το βγάλετε από την κατσαρόλα, και μετά να συνεχίσετε με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα. Έτσι, το κοτόπουλο θα έχει πάρει ωραία κρούστα. Αν ο αρακάς σας είναι φρέσκος, βράστε τον για λίγα λεπτά πριν τον προσθέσετε στο φαγητό, ειδικά αν είναι σκληρός. Τέλος, ο άνηθος είναι βασικό συστατικό για την αυθεντική γεύση, οπότε μην τον παραλείψετε!
Καλή Απόλαυση










