Συστατικά

1 kgr κιμά κοτόπουλο ή Γαλοπούλα
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνας
¼ φλιτζάνι(30 gr) τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1 1/2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελιδα σκόρδο λιωμένο ή 1 κσ σκόνη σκόρδου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τον κιμά κοτόπουλο (ή γαλοπούλα), το ψωμί, το τυρί παρμεζάνας, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε φωτιά Μεσαία-Χαμηλή.
Πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με νερό. Βουτήστε τα χέρια σας, πάρτε μια κουταλιά της μερίδας από το μείγμα και διαμορφώστε τους κεφτέδες.
Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, αλλά δεν καίγονται.
Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι. Αφήστε τους κεφτέδες στον ατμό για περίπου 3 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
Οι κεφτέδες θα πρέπει να είναι καφέ απ έξω και ζουμεροί στο εσωτερικό τους. Βγάλτε τους σε ένα πιάτο.
Σκουπίστε το τηγάνι μετά την πρώτη παρτίδα και ακολουθήστε με μια άλλη.

Είναι τέλειοι!

Σάλτσα Μανιταριών:
– 1 κουταλιά σούπας Βούτυρο
– 1 κουταλιά σούπας Ελαιόλαδο
– 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
– 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια πόρτο μπελο σε φέτες
– 1 κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο, λιωμένο
– 1 κουταλιά σούπας Σάλτσα Worcestershire (θα την βρείτε Σκλαβενίτη)
– 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
– 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
– άνηθο, προαιρετικό
– αλάτι / πιπέρι για γεύση

Κατευθύνσεις:
Σε ένα μεσαίο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε φέτες μανιταριών και συνεχίστε το μαγείρεμα για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σκόρδου για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire. Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από το μείγμα μανιταριών και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να βράσει και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε άνηθο τριμμένο. Ρυθμίστε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί στο τέλος, αν θέλετε και να παραλείψετε το αλάτι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά Χοιρινή με βαλσάμικο
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια με ρύζι !