Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα μουστάρδας. Μια εύκολη, γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής
1 πακέτο ζυμαρικό βίδες
1 κύβο κότας
300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο, με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Διαλύετε το κύβο κότας μέσα στο νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου για 2-3 περίπου λ, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνετε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μη γίνει σκούρο και πικρίσει). Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ.
Ανακατεύετε για 1 λ, μέχρι το κάρυ να βγάλει το άρωμά του και προσθέτετε το νερό που κρατήσατε στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών με το κύβο κότας. Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιβογράζετε, σε χαμηλή φωτιά, για 15-20 λ.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο σκεύος με τη το κοτόπουλο και ανακατεύετε απαλά.
Προσθέτετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λ, μέχρι να ζεσταθούν και καλυφρούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας προαιρετικά με τριμμένη κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιες Καριόκες
Επόμενο άρθροΠατάτες ψητές με ντομάτα & πάπρικα