Καρυδόπιτα

Υλικά

Μετράμε όλα τα υλικά με το κουπάκι του γιαουρτιού 200 γρ όπου έχει Κ είναι το κουπάκι γεμάτο μέχρι το χείλος.
1 Κ αλεύρι + 1 κσ γεμάτο γοχ κοσκινισμένο
1 Κ φρυγανιά τριμμένη
200 γρ καρύδια χονδρό τριμμένα
1/2 κ γλ κανέλα
2 κ γλ μπεικιν παουντερ
2 κ γλ σόδα
1 βανίλια μια πρέζα αλάτι
1/2 Κ ζάχαρη
3 αυγά μεγάλα
1 Κ γιαούρτι αγελαδινό 2/%
1 Κ αραβοσιτελαιο

Σιρόπι
3 Κ ζάχαρη 2 Κ νερό χυμό από μισό λεμόνι 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Ανακατέυουμε όλα τα στερα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε το γιαουρτι και το λαδι και ανακατευουμε.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά ανακατεύουμε με το κουτάλι, αλείφουμε ταψί 30 Χ 20 εκ με κρύο βιταμ
αδειάζουμε το μίγμα

ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 β αέρα ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα βγάζουμε να κρυώσει καλά.

για το Σιρόπι
Βράζουμε για 5 λεπτά μετράμε από το σημείο βρασμού συροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Πετρινα Μπαρδανη

 

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με φυστικοβούτυρο
Επόμενο άρθροΜακαρόνι Χοντρό με μοσχάρι