Φιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα με καλαμποκάλευρο και μπαχαρικα

Αυτά τα φιλετάκια κοτόπουλου είναι πραγματικά νόστιμα, με τραγανή κρούστα από καλαμποκάλευρο και πικάντικα μπαχαρικά. Το κοτόπουλο μένει ζουμερό και μαλακό στο εσωτερικό, ενώ η κρούστα λιώνει στο στόμα.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την τέλεια ισορροπία γεύσεων: Τα μπαχαρικά δίνουν μια πικάντικη νότα χωρίς να overpower τη γεύση του κοτόπουλου.
  • Την τραγανή κρούστα: Το καλαμποκάλευρο δίνει μια χρυσαφένια και τραγανή υφή που δεν λαδώνει.
  • Το ζουμερό κοτόπουλο: Το ψήσιμο στον φούρνο διατηρεί την υγρασία του κοτόπουλου, κάνοντάς το μαλακό και γευστικό.

Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα φιλετάκια με σάλτσα της αρεσκείας σας, όπως τζατζίκι, μαγιονέζα ή σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως κάρι, πάπρικα ή ρίγανη.
  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για λίγες ώρες πριν το ψήσετε.

Υλικά:

φιλέτο κοτόπουλου 400 γρ
αυγά 3 τεμ.
ψιλό καλαμποκάλευρο
αλάτι
πιπέρι
καπνιστή παπρικα
κόκκοι σκόρδου
ρίγανη
σάλτσα σόγιας
μια πρέζα καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση:

Μπορούν να παρασκευαστούν σε ταψί, στο φούρνο ή σε φριτέζα αέρα, επιλέγετε.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, πιπεριά καπνιστή, καυτερή πιπεριά, ρίγανη, σκόρδο
κόκκους, σάλτσα σόγιας, λίγο λάδι.

Αφήστε μια ώρα να απορροφηθούν τα μπαχαρικά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα παναρονται μέσα χτυπημένα αυγά και μετά τυλίγονται
σε καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε σε τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίζουμε μετά από 2-3 λεπτά και βγάζουμε σε χαρτί, στη συνέχεια τακτοποιήστε σε ένα δίσκο, έτοιμα να τα φατε γιατί έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ζεστά.
Όπως έγραψα ήδη, εκτός από τα φιλέτα σε ταψί μπορεί να ψηθεί στο φούρνο, σε χαρτί ψησίματος για 20 λεπτά, στους 200 βαθμούς ή σε φριτέζα αέρα, στο πρόγραμμα τηγανίσματος αέρα, στους 195 βαθμούς, για 7 λεπτά.

Καλή ‘ορεξη

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ!

κοτοπουλο-αλα-κρεμ

ΥΛΙΚΑ

2 Φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 φέτες Μπέικον
1 κρέμα Γάλακτος 500ml
1 ποτ του κρασιού κρασί ότι έχετε

λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
Αλάτι πιπέρι μαϊντανός.
Μανιτάρια προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε ελαφρώς τα φιλετάκια!!
Τηγανίζουμε απαλά με λίγο λάδι ελαφρύ, ίσα να κάμουν μια κρούστα απ έξω.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον ψιλοκομμένο μέσα στο ίδιο τηγάνι με το κοτόπουλο και ένα κουτί μανιτάρια εάν θέλετε, ανακατεύουμε ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μαϊντανό,τέλος σβήσουμε με το κρασί,μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Δεν αφήνουμε πολύ στην Φωτιά.
Μόλις πάρει χρώμα μπέζ η κρέμα είναι έτοιμο !!
Mε τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φίλεμα κοτόπουλου με χοιρινά φιλέτα η μοσχαρίσιας!!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρεγκάτη Βασιλόπιτα του 2024
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κοτόπουλο και μανιτάρια