Κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα

Πεντανόστιμο Κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υγιεινό, νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο

Υλικά:

κοτόπουλο φιλέτο 400 g
2 κρεμμύδια
καρότο 1 τεμάχιο
5 πατάτες 5-6 τεμ.
2 κουταλιές της σούπας ντομάτες 2 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας
ζωμός κοτόπουλου 1 κύβος
μαϊντανός
νερό 1 λίτρο
αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Πρέζα κύμινο
αποξηραμένο δυοσμο 1 κουταλάκι του γλυκού
σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση:

Κόβω το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
Χτυπάω το κρεμμύδι και το καρότο με το μπλέντερ, για να λιωσουν
Ζεσταίνω το λάδι σε μία κατσαρόλα και βάζω το κρέας να τηγανιστεί.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο και ανακατεύω.
Ρίχνω μέσα το αλεύρι, την πάπρικα και διαλύω ζωμό κοτόπουλου σε ζεστό νερό, ανακατεύω ξανά.
Προσθέτω το σκόρδο, τις αναμεμειγμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι,
κύμινο, πουρε πατάτας.
Κλείνω το καπάκι και αφήνω να μαγειρευτει και να χυλώσει η σάλτσα του.
Γίνεται ένα πολύ νόστιμο στιφάδο κοτόπουλο με πατατες

ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!

Η Συνταγή είναι από το Моят вкус/ my taste

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ψημένες σε χυμό πορτοκαλιού

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και πορτοκάλι

Υλικά

1 κοτόπουλο 1300-1400 γρ. κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό από 3 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
αποξηραμένες πιπερίτσες (εάν υπάρχουν, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο ταψί κόβετε τις πατάτες και μαζί με το κοτόπουλο τα αραδιάζετε στο ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε στο μπλέντερ ή με το σύρμα μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο κοτόπουλο και τις πατάτες και κατόπιν τα ανακατεύετε όλα μαζί με το
χέρι.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 ᵒC.
Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45-50 λεπτά για να ροδίσουν οι πατάτες
και το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα. Είναι φανταστικό!!

Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Κεράσι
Επόμενο άρθροΕύκολοι λουκουμάδες