Η συνταγή:

210γρ.φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, σε πάχος δακτύλου,                                  1 μικρή πιπεριά κόκκινη,                                                                            1 μικρή πορτοκαλί,                                                                                  1 μικρή κίτρινη,                                                                                      2 φέτες ανανά,κομμένα σε μικρά κομμάτια,                                                          1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4 & μετά στην μέση,τα ξεχωρίζουμε, 2κ.σ.σογέλαιο.

Εκτέλεση

Βαζουμε το κοτόπουλο σε μπολ με σάλτσας σόγιας μέχρι να το καλύψει, το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ωρα στο ψυγείο.                                                                      Ετοιμάζουμε τα λαχανικά με τον ανανά βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι τα ρίχνουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε χαμηλώνουμε θερμοκρασία & μαγειρεύουμε για 1/2 ωρα περίπου.                                                                                                              Βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι λίγο σογέλαιο, ρίχνουμε το κοτόπουλο όπως είναι με την σάλτσα, βάζουμε λίγο αλάτι & πιπέρι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μόλις γίνει το ρίχνουμε στα λαχανικά.                                                                                                        Εχουμε ετοιμάσει σε μπωλ 1/2 φλ,σάλτσα σόγιας 1/4 φλ.χυμό ανανά,1κ.σ.ξύδι άσπρο, 1κ.σ..κέτσαπ, 1κ.γλ.πελτέ ντομάτας,λίιγο φρέσκο τζίτζερ τριμενο ή λίγο σκόνη, 1κ.σ.καστανη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μαζί με το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 10′.Εχουμε ετοιμάσει 2κ.σ.κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νερό, το ρίχουμε στο τέλος μαγειρεύουμε για 2-3΄σε χαμηλή θερμοκρασία.                                                         Συνοδεύω πάντα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο δεν βάζω τίποτα μόνο νερό και γίνεται σαν ατμού, δοσολογία είναι όση ποσότητα είναι το ρύζι διπλάσιο νερό, όχι σε γραμμάρια, σε ποσότητα που την μετράω σε 2 ίδια ποτήρια.Αφού έρθει στην μέγιστη θερμοκρασία βρασμού το νερό ρίχνω το ρύζι, μόλις ανέβει η θερμοκρασία, το γυρίζω λίγο πριν να κλείσει το μάτι και μαγειρεύω για 30΄                        Οταν σερβίρω ρίχνω πάνω απο το φαγητό σουσάμι (αναποφλοίωτο χρησιμοποιώ) Άν το φτιάξετε βάλτε και λίγη πράσινη πιπεριά, εγώ πάντα βάζω τώρα δεν είχα.Μην σας φαίνεται δύσκολη η συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και υγιεινή.                                                Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν

Από την Vaso Fakidou Χρυσές Συνταγές

 

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια ψητά με γλάσο λεμόνι, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Κρέμα Τυριού και Καραμελωμένου Γάλα…