Υλικά:
Λίγες φτερούγες κοτόπουλου (όσες έχετε)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
Μπόλικο ξερό δυόσμο
2-3 κουταλιές της σούπας ντοματάκια κονκασέ
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (για το τέλος)
Εκτέλεση:
Λίγες φτερούγες που είχα στην κατάψυξη, αφού ξεπάγωσαν,τις αλατοπιπέρωσα και τις σοτάρω σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν . Βγάζω τις φτερούγες και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζω τα φρ.κρεμμυδάκια κι το μικρό πράσο (ψιλοκομμένα όλα)με μπόλικο ξερό δυόσμο.
Αφού μαραθούν προσθέτω τα ντοματάκια κονκασέ.Ανακατεύω και προσθέτω 4 φλυτζάνες νερό. Μόλις πάρει βράση, σβήνω και αποσύρω το τηγάνι.Ρίχνω το ρύζι για πιλάφι, αλάτι πιπέρι κι ανακατεύω καλά.Το μεταφέρω στο ταψί και από πάνω τις φτερούγες.Λίγο ψιλοκομμένο φρ.δυόσμο και ψήνω στους 180 β.αέρα να τραβήξει τα υγρά του και να κριτσανίσουν τα κοτοπουλάκια..για 20-25 λεπτά περίπου!!!❤️
Tips από εμένα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κομμάτια κοτόπουλου σας αρέσουν (μπούτια, στήθος κομμένο σε κομμάτια κ.λπ.).
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ταψί, όπως καρότα σε ροδέλες ή πιπεριές σε κομμάτια.
Αν θέλετε πιο μελωμένο το ρυζάκι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό.
Η Συνταγή είναι της κα Ελινα Σκλαβου









