Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Πιπέρι
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 ml γάλα

Για το ριζότο
200 γρ μακρύκοκο ρύζι
Ζωμό λαχανικών
1/2 ξανθό κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
αλατι
20 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, τις ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο
βουτηγμένο σε αλεύρι, τις ροδίζουμε, προσθέτουμε κάρυ, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά και είναι έτοιμο. .

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ροδίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι, το φρυγανίζουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε κάρυ, αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε και λίγο-λίγο τον ζωμό.
Οταν είναι al dente, προσθέτουμε το βούτυρο, αποσύροντάς το από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, σερβίρουμε ζεστό και απολαύστε το γεύμα σας

Η Συνταγη απο το Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι φράουλα
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με Πετιμέζι