Πικάντικοι κεφτέδες κοτόπουλου

Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου δεν είναι απλά νόστιμοι, είναι μια πραγματικά εν ριπή οφθαλμού!  Η πικάντικη γεύση τους, που ισορροπεί τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, τους κάνει ιδανικούς για όσους αγαπούν τα φαγητά με έντονη γεύση.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την τέλεια υφή: Οι κεφτέδες ήταν ζουμεροί και αφράτοι, χωρίς να είναι στεγνοί ή σκληροί.
  • Την πλούσια γεύση: H πιπεριά έδινε στους κεφτέδες μια ζεστή και πικάντικη γεύση που άφηνε μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα.
  • Την ευελιξία: Οι κεφτέδες μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους, ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και σε σάντουιτς.

Σίγουρα θα τους ξαναφτιάξω!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των μπαχαρικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Αν θέλετε οι κεφτέδες να είναι πιο πικάντικοι, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι.
  • Μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο ή να τους τηγανίσετε.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

500 γρ στήθος κοτόπουλου
1 μικρό ξανθό κρεμμύδι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 αυγό
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπλεντερ το στήθος κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, την πιπεριά όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Πολυ λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε τα πάντα και μετά τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Ριχνουμε την τριμμένη φρυγανιά λίγο λίγο, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, που γίνονται εν ριπή οφθαλμού ❤️

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε τα ζεστά με σάλτσα της αρεσκείας σας, όπως ντοματοσαλάτα, τζατζίκι ή μαγιονέζα.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στα κεφτεδάκια σας, όπως μαιντανό ρίγανη σκορδο.
Αν θέλετε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στον φούρνο, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τα για περίπου 20-25 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή μια σαλάτα.
Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρυζοκεφτέδες 

Σας περίσσεψε ρυζάκι??
Μην το πετάξετε βέβαια!
Αναμείξτε το με τυριά και μυρωδικά και φτιάξτε πεντανόστιμους αφράτους ρυζοκεφτέδες!
Απολαύστε τους ζεστούς, είτε σαν μεζεδάκι είτε σαν συμπλήρωμα με ένα λαδερό ή όσπριο, ακόμα και σαν συνοδευτικό με ένα κρεατικό ή ψαρικό.

Χρυσαφένιοι, τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι στο εσωτερικό, οι ρυζοκεφτέδες αποτελούν ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

Η απλή συνταγή τους, με υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε σπίτι, τους κάνει ιδανικούς για κάθε περίσταση.

Είτε τους προτιμάτε σκέτους, είτε με σάλτσα ντομάτας ή τζατζίκι, οι ρυζοκεφτέδες είναι πάντα μια γευστική και θρεπτική επιλογή.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή:

Υλικά:

  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 1/2 κούπα πεκορίνο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, το πεκορίνο, τα αυγά, το κρεμμύδι,  το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρους κεφτεδες.
  3. Πανάρετε τους κεφτεδεσ στη φρυγανιά.

  1. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Τηγανίστε τους ρυζοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σερβίρετε ζεστούς.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο ζαμπόν, τυρί γκούντα, ή ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους ρυζοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τους για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τους ρυζοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι, ή μαγιονέζα.

Καλή όρεξη!

Photo: Ottavio Pastore Monica Felline

 

Προηγούμενο άρθροΑξεπέραστη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κουκουνάρι και άνηθο
Επόμενο άρθροΠικάντικη τηγανιά με μοσχαράκι και πιπεριές: Για τους λάτρεις των δυνατών γεύσεων