Αυτό το κοτόπουλο παϊδάκια γιουβέτσι είναι πραγματικά η αγαπημένη μου συνταγή για όταν δεν έχω χρόνο αλλά θέλω κάτι ζεστό και χορταστικό. Είναι μια συνταγή-έκπληξη που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια, ενώ εσύ θα έχεις γλιτώσει χρόνο από την κουζίνα.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτόπουλο παϊδάκια γιουβέτσι

Ένα ταψί με κοτόπουλο παϊδάκια γιουβέτσι, έτοιμο για σερβίρισμα, με το κριθαράκι να έχει ρουφήξει τη σάλτσα

Mια συνταγή για κοτόπουλο παϊδάκια γιουβέτσι, που για μένα είναι η καλύτερη λύση όταν μας έχει περισσέψει κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ. Είναι ένας πολύ έξυπνος και νόστιμος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα leftovers και να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο, ζουμερό πιάτο!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο παϊδάκια, ψημένα (όσα έχουν περισσέψει)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2-3 Πράσινα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 1 Καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 2 Πράσινες πιπεριές, χοντροκομμένες
  • 1 Ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1/2 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 4 Φλιτζάνια νερό
  • 2 Φλιτζάνες κριθαράκι μέτριο
  • Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα

Instructions

Η καλύτερη λύση όταν μας περισσεύουν τα παϊδάκια που ψήσατε στα κάρβουνα το προηγούμενο βράδυ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο, δύο με τρία πράσινα κρεμμυδάκια και ένα καρότο, επίσης κομμένα. Μόλις ροδίσουν, ρίχνω δύο πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες και τα παϊδάκια για να φρεσκαριστούν. Ανακατεύω καλά για δύο με τρία λεπτά να μαραθεί και η πιπεριά και σβήνω με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Ψήσιμο

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας και τέσσερα φλιτζάνια νερό. Προσθέτω μπόλικο αλάτι, πάπρικα και πιπέρι. Το αφήνω να πάρει μία βράση και σβήνω τη φωτιά. Βάζω σε ένα ταψί δύο φλιτζάνια κριθαράκι μέτριο και αδειάζω από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Ψήνω για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

Χρήσιμα Tips για το Κοτόπουλο Γιουβέτσι

  • Αξιοποίηση: Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της συνταγής είναι ότι χρησιμοποιείς κοτόπουλο που σου περίσσεψε, οπότε δεν χρειάζεται να το ψήσεις ξανά από την αρχή.
  • Σάλτσα: Βεβαιώσου ότι το κριθαράκι είναι καλυμμένο καλά από τη σάλτσα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να μη μείνει άψητο.
  • Υγρασία: Αν δεις ότι το κριθαράκι έχει απορροφήσει όλα τα υγρά πριν ψηθεί, μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα ζεστό νερό.