Φιλέτο Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο

Φιλέτο Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο μαριναρισδμένο Μια αρωματική συνταγή. Ισορροπημένο εναλλακτικό πιάτο!!!!

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο
Αλάτι πιπέρι
1/2 Κούπα αλεύρι
3 Κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη
4 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένες
4 Κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 Κουταλάκια του γλυκού soy sauce
3 Κουταλάκια του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Καταρχήν χαράζουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και στη συνέχεια το αλεύρι.
Το αλευρώνουμε από τις δύο μεριές έχουμε βάλει το τηγάνι μας στην φωτιά με το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο
Το ψήνουμε 5 έως 6 λεπτά
Αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές σε σιγανή φωτιά και το γυρνάμε δύο με τρεις φορές προσθέτουμε το Ψιλοκομμένο σκόρδο το μέλι το Ξύδι και το σόγια σας και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά

Σερβίρουμε και καλή απόλαυση Και καλό μεσημέρι να έχετε!!😍

ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

H Kοτόπιτα του Έκτορα

Kοτόπιτα

Υλικά για 8 άτομα

  • 2 φύλλα κουρού

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα
  • 2 πράσες κομμένες ροδέλες
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα.
  4. Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
  6. Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για περίπου μια ώρα.
  7.  Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.

NewsBeast.gr

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα
Επόμενο άρθροΠίτα με κολοκυθάκια