Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το Κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα από τα αγαπημένα μου γρήγορα και νόστιμα φαγητά που φτιάχνω στο σπίτι! Είναι τόσο ζουμερό, με τα λαχανικά να έχουν μελώσει στη σάλτσα, που πραγματικά γίνεται λουκούμι. Είναι ένα πιάτο που το φτιάχνω ξανά και ξανά, γιατί αρέσει σε όλους και είναι πανεύκολο. Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε κι εσείς, αυτό το φανταστικό Κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης!
Κοτόπουλο Στήθος με Μανιτάρια και Πιπεριές Φλωρίνης

Φτιάξτε ένα ζουμερό Κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης. Μια πανεύκολη συνταγή που 'λιώνει' στο στόμα, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα!
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, θα χρειαστούμε τα εξής
- 1 στήθος κοτόπουλου (ολόκληρο, κομμένο σε μπουκιές)
- 1 πακέτο μανιτάρια (φρέσκα, καθαρισμένα, τα μεγαλύτερα κομμένα στη μέση)
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
- 2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί (περίπου 100-150 ml)
- Όσο χρειαστεί χυμός ντομάτας (για να καλύψει τα υλικά και να δέσει η σάλτσα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο νεράκι (αν χρειαστεί, για να αραιώσει η σάλτσα)
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Instructions
Πώς φτιάχνουμε το Κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης
- Στήθος κοτόπουλου το έκοψα σε μπουκιες το σωταρισα και το έβαλα στην άκρη.....
- Ένα πακέτο μανιτάρια έβγαλα τις φλούδες, έκοψα στην μέση τα μεγαλύτερα και τα σωταρισα....
- Έκοψα τρεις πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια και τις σωταρισα και αυτές....
- Επίσης σωταρισα δύο κρεμμύδια χοντροκομμένα και τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, έβαλα όλα τα υλικά στο πλακερο μου και έριξα ένα ποτηράκι λευκό κρασί....
- Αφού εξατμίστηκε έριξα χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο νεράκι και άφησα το φαγητό να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του..... Έγινε λουκούμι!!!!
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Notes
Για να γίνει το Κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης σας πραγματικά λουκούμι, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Κοτόπουλο: Μην το παραψήνετε στο αρχικό σοτάρισμα, γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται μέσα στη σάλτσα. Απλά θέλουμε να πάρει χρώμα.
Μανιτάρια: Για να γίνουν πιο νόστιμα, σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά στην αρχή, ώστε να μην βγάλουν πολλά υγρά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πιπεριές Φλωρίνης: Αν δεν έχετε φρέσκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι, απλά προσθέστε τις προς το τέλος του μαγειρέματος, αφού είναι ήδη ψημένες.
Σκόρδο: Ψιλοκόψτε το σκόρδο, αλλά προσέξτε να μην το κάψετε στο σοτάρισμα, γιατί πικρίζει.
Σάλτσα: Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ντομάτας μαζί με το χυμό.