Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι

Συνταγή για Μαμαδίστικο Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι για να φάνε και τα παιδάκια σας μαζί με εσας και να το ευχαριστηθείτε!

Υλικά

Κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό🧅,
1 φρέσκο κρεμμυδακι,
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασιου κόκκινο κρασί…
αλάτι, πιπέρι,
3 κόκκους μπαχάρι,
1 φύλλο δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλα,
πάπρικα γλυκειά,
μπούκοβο
6 ντοματίνια κομμένα,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ,
ντοματάκια κονκασέ,
σάλτσα ντομάτας🍅
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ)….

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρω το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδι και σκόρδο🧄 (όλα ψιλοκομμένα).
Στην συνέχεια βάζω το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζω το σωτάρισμα…
Σβήνω με ροζέ κρασί…
Στην συνέχεια ρίχνω αλάτι, πιπέρι τους κόκκους μπαχάρι, φύλλο δάφνης, το ξυλάκι κανέλα, λίγη πάπρικα γλυκειά, λίγο μπούκοβο, στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη,
τα ντοματίνια κομμένα, τον πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, σάλτσα ντομάτας🍅 και λίγο νεράκι…
10 λεπτά πριν το βγάλω, ρίχνω (αφού πρώτα το έχω διαλύσει σε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο το κορν φλάουρ)….

Ανακατεύω απαλά…
Φτιάχνω το πιλάφι μου και σερβίρω..

Η Συνταγή είναι της Ανδριάνα Μεϊντανά

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου