Κοτόπουλο (φτερούγες) με ρύζι στο φουρνο

Υλικά

6 φτερούγες κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ κάρυ
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λάδι
αλάτι
πιπέρι
1.5 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω λίγο – λίγο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Το βγάζω και το αφήνω στην άκρη.
Μετά τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά και τέλος τον μαϊντανό.
Τα βάζω στο ταψί με ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζω το ταψι με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Σε λίγο λάδι τσιγαρίζω το ρύζι να γυαλίσει.
Το προσθέτω στη γάστρα μαζί με αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω 3.5 φλ ζεστό νερό, ανακατεύω, σκεπάζω το ταψι και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
Βγαζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω να πάρει χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤουλουμπίκια ζύμης
Επόμενο άρθροΚατσικίσιο ή Αρνίσιο κεφαλάκι Βραστό