Η παρακάτω συνταγή για κουακερόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για πρωινό ή για γλυκό. Η βρώμη δίνει στην κουακερόπιτα μια υφή υγιεινή και γεμάτη, ενώ η σοκολάτα προσθέτει μια νόστιμη πινελιά.

Υλικά:

1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 αυγά
1 βιτάμ
500γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το βιτάμ, το γάλα ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη και το αλεύρι.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το μείγμα βρώμης-αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Αφήνουμε την κουακερόπιτα να κρυώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στην κρύα κουακερόπιτα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πριν η σοκολάτα στερεοποιηθεί τελείως, κόβουμε την κουακερόπιτα σε κομμάτια.

Tips:

Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα στο μείγμα της κουακερόπιτας.
Αν θέλετε μια πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα αντί για κουβερτούρα.
Μπορείτε να σερβίρετε την κουακερόπιτα με σαντιγύ ή παγωτό.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Δερμιτζακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

σπανακόπιτα με τυριά

Αυτή η γευστική συνταγή σπανακόπιτα με τυριά είναι μία παραλλαγη της παραδοσιακής Σπανακόπιτας – πολύ πιο εύκολη και πιο γρήγορη στην παρασκευή της!! Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει αυτή την πίτα, τότε θα απολαύσετε!

Υλικά

350g Τυρί φέτα
150g Φρέσκο Baby Σπανάκι
100g Λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
250g τυρί κρέμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
3 Μεγάλα Αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
150g τριμμένο τυρί Cheddar
Χτυπημένο αυγό για άλλειμα
Σουσάμι
Σφολιάτα

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Ανακατεύουμε τα 3 αυγά σε ένα μικρό μπολ με το αλεσμένο μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί 29 εκ. x 29 εκ. περίπου.
Στρώνουμε τη ζύμη. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τη ζύμη.
Ρίχνουμε με κουτάλι τη μυζήθρα πάνω από τη φέτα και την απλώνουμε με μία μαριζ.
Απλώνουμε το baby σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί τσένταρ.

Κλείνουμε την πίτα με την υπόλοιπη σφολιάτα. Αλείφουμε την κορυφή με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνετε στο φούρνο στο κάτω ράφι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει από πάνω.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή σπανακόπιτα με τυριά είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γιαούρτι…είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρα!