Τα Κουκιά με ντομάτα είναι ένα φαγητό που θα λατρέψεις για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις τα κουκιά, συνδυάζοντάς τα με τα αρώματα του δυόσμου και του άνηθου και την γλύκα της ντομάτας.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κουκιά με ντομάτα

Μια πιατέλα με κουκιά με ντομάτα, γαρνιρισμένη με φρέσκα βότανα.
Mια συνταγή για Κουκιά με ντομάτα, ένα από τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά καλοκαιρινά φαγητά. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και απλή, και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα και υπέροχα αρώματα.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • 2 κιλά Κουκιά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Ξερό κρεμμύδι, άσπρο
  • 1 φλιτζάνι Δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι Χυμό ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο και κόκκινο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.

1. Καταρχήν, έχω καθαρίσει τα κουκιά μου από τις δύο μεριές και τα έχω πλύνει πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό προσθέτω τα κουκιά και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

2. Βγάζω τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού. Βάζω τα κουκιά σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω με ζεστό νερό για να φύγει όλος ο αφρός.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, έχω βάλει το ελαιόλαδο να κάψει. σοτάρω το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, προσθέτω το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύω.

4. Προσθέτω τα κουκιά μου και τα αφήνω για 5 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί.

5. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, τον δυόσμο και τον άνηθο, ανακατεύω απαλά και κλείνω την κατσαρόλα μου.

6. Προς το τέλος του μαγειρέματος, όταν τα κουκιά έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτω και το αλάτι. όταν δω ότι έχουν μαλακώσει, τότε το φαγητό μου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κουκιά με ντομάτα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Δύο βήματα: Το πρώτο βήμα του βρασίματος και του ξεπλύματος είναι πολύ σημαντικό για να φύγει η πικρή γεύση και ο αφρός από τα κουκιά.
  • Αλάτι στο τέλος: Προσθέτοντας το αλάτι προς το τέλος, τα κουκιά μαλακώνουν πιο γρήγορα και δεν σκληραίνουν.
  • Αρώματα: Μη φοβηθείτε να βάλετε αρκετό δυόσμο και άνηθο. Είναι τα κύρια αρωματικά που απογειώνουν τη γεύση αυτού του φαγητού.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή