Αυτά τα Κουλουράκια Λαδιού Πορτοκάλι είναι μια παλιά συνταγή από το τετράδιο της μαμάς, καθώς είναι μυρωδάτα, τραγανά και μοιάζουν με μπισκοτάκια! Επειδή είναι λαδερά και γεμάτα άρωμα πορτοκαλιού και κανέλλας, αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ. Επομένως, αν θέλετε να γεμίσετε το σπίτι σας με υπέροχες μυρωδιές, γιατί να μην τα φτιάξετε σήμερα;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κουλουράκια Λαδιού Πορτοκάλι και Κανέλλα
Παλιά συνταγή για μυρωδάτα Κουλουράκια Λαδιού Πορτοκάλι και κανέλλα, τραγανά σαν μπισκοτάκια. Ιδανικά για τον καφέ, νηστίσιμα και πολύ εύκολα!
Ingredients
Για τη Ζύμη:
- 2 ποτήρια νερού - Ελαιόλαδο (περίπου 440 γρ.)
- 1 ποτήρι νερού - Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 1 1/2 ποτήρι νερού - Ζάχαρη (περίπου 375 γρ.)
- 2 κ.γ. - Κανέλλα (ή περισσότερη, ανάλογα με το γούστο σας)
- 1 κ.γ. - Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. - Σόδα (μαγειρική)
- 500 γρ. - Φαρίνα (κόκκινη συσκευασία Γιώτης ή αντίστοιχη)
- 500 γρ. - Αλεύρι μαλακό
- (Συνολικό Αλεύρι: 1 κιλό κοσκινισμένο, με πιθανή μικρή απόκλιση)
Προαιρετικά:
- 2 κ.γ. - Μαρμελάδα πορτοκάλι (για περισσότερο άρωμα)
Για Επικάλυψη:
- Σουσάμι
- Λίγη Ζάχαρη
- Λίγο Νερό (για ράντισμα)
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
1. Προετοιμασία Αλευριού:
Κοσκινίζουμε το σύνολο του αλευριού (φαρίνα + μαλακό) μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
2. Ανάμειξη Υγρών:
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Ανακατεύουμε λίγο με το χέρι μέχρι να ανακατευθούν τα υλικά.
Πάνω από τη λεκάνη, προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσοχή γιατί φουσκώνει! Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα στο μείγμα λαδιού.
3. Ζύμωμα:
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
Δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα που ενσωματώνουμε το αλεύρι, για να μην «ξεράσει» το λάδι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. (Σημείωση: Αν θέλετε, προσθέστε τώρα τη μαρμελάδα πορτοκάλι για επιπλέον άρωμα).
4. Προετοιμασία Σουσαμιού:
Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε το σουσάμι, λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε καλά για να κολλήσει η ζάχαρη στο σουσάμι.
5. Πλάσιμο και Ψήσιμο:
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα.
Βουτάμε τα κουλουράκια στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου τρία ταψιά του φούρνου.
Δείτε περισσοτερες συνταγες στην ομάδα από τις Οι δημιουργίες της Τώνιας
Tips για τα Κουλουράκια Λαδιού
Ζύμωμα: Το μυστικό για τραγανά κουλουράκια είναι το ελάχιστο ζύμωμα. Αν ζυμώσετε πολύ, το λάδι θα «ξεράσει» και τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά.
Αλεύρι: Αν σας περισσέψει αλεύρι (όπως οι δύο κουταλιές που περίσσεψαν στην αρχική συνταγή), μην το προσθέσετε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Σόδα: Η αντίδραση της σόδας με τον όξινο χυμό πορτοκαλιού είναι απαραίτητη για να φουσκώσουν τα κουλουράκια σωστά.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










