Υλικά:

1 αυγό
70 ml ζάχαρη – 5-5 1/2 κουταλιες της σουπας
70 ml λάδι
125 γρ βούτυρο (μαλακωμένο)
2 κ.σ. γιαούρτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
χυμός από 1 πορτοκάλι

Τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα.
Ρίξτε το μαλακωμένο βούτυρο και το γιαούρτι και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε μια αφράτη ζύμη.

Πάρτε περίπου 30-40 γραμμάρια ζύμης και πλάστε μπαλάκια.
Τοποθετήστε τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πλάστε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο κουλουράκι.
Πατήστε τα κουλουράκια πάνω στο ψιλό ενός τρίφτη για να πάρουν το σχέδιο.
Τοποθετήστε τα ξανά στο ταψί.

Ψήσιμο:

Ψήστε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Το αποσύρουμε και με μια κουτάλα περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ.
Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι Πασπαλίστε τα με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδια και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροCheeseCake με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΝάγκετς Κοτόπουλου η συνταγή που έγινε viral στο Τικ Τοκ