Κουλουράκια Νηστίσιμα

Υλικά

1 φλιτζάνι λάδι (χρησιμοποιώ φυτικό λάδι)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (μπορεί να χρησιμοποιηθεί γάλα)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Σήμερα χρησιμοποίησα περίπου 1/2 κιλά
Χρησιμοποιώ τον αναμίκτη μου με το γάντζο ζύμης

Εκτέλεση

Ρίξτε στη ζάχαρη, το λάδι και ξύσμα. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί καλά. Αργά ξεκινήστε να βάζετε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη. Βγάλτε τον στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώστε πολύ ελαφρά  προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι εάν χρειάζετε *. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται τα κουλουράκια χωρίς σπάσιμο

Όταν χρησιμοποιείται πάρα πολύ αλεύρι, είναι πολύ δύσκολο να περιστραφούν τα κουλουράκια.
Ψήνετε στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν

Ζεστά από το φούρνο τα βάζω γρήγορα σε κρύο νερό και έπειτα σε μίγμα ζάχαρης από κανέλα.

* καλύτερα να σταματήσετε να προσθέτετε το αλεύρι νωρίτερα παρά αργότερα, λιγότερο είναι καλύτερα από πάρα πολύ.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ αγαπημένη μας Μπουγάτσα
Επόμενο άρθροCaupCakes Γαλακτομπούρεκου