Κουραμπιέδες 

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ βούτυρο αγνό καλής ποιότητας
160 γρ ζάχαρη άχνη
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες προαιρετικά αλλά δίνουν πολύ ωραίο άρωμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα ώσπου να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει το αποτέλεσμα το τελικό θα πρέπει να είναι αφράτο και λευκό σαν γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Σε αυτό το σημείο Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες αναλόγως το μέγεθος που προτιμάμε και τους βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμους 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Βγαζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν τελείως ισως Καλό είναι και ένα βράδυ και αχνίζουμε καλές γιορτές

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λίπος στο τηγάνι και τηγανιτές πατάτες