Κουραμπιεδάκια φουντουκιού

Υλικά

1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (146 γραμμάρια)
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (30 γραμμάρια)
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια (ή καρύδια, αμύγδαλα) (60 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)* (110 γραμμάρια)
*Αν χρησιμοποιήσετε ανάλατο βούτυρο τότε προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Επιπλεον
1/4-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη / ζάχαρη άχνη για τύλιγμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα φουντούκια, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
Ξεκινήστε να ενώνετε με ένα πιρούνι, μετά μετακινήστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά για να σχηματιστεί μια ζύμη.
Τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (λίγο μικρότερες από το μέγεθος της μπάλας του γκολφ), τοποθετήστε τις σε χαρτί ψησίματος. Και το βάζετε στο ψυγείο όσο προθερμαίνεται ο φούρνος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κάτσουν περίπου 1-2 λεπτά (όσο είναι ακόμα αρκετά ζεστοί) και στη συνέχεια τους τυλιγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κυλάμε ξανά στη ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΤραγανό και κρεμώδες μπισκοτογλυκό…με μια καταπληκτική γκαναζ πραλίνας
Επόμενο άρθροΜπριάμ: Η γιορτή των λαχανικών σε ένα ταψί!