Tα πιο αφράτα και αρωματικά κουρουπιτάκια με τυρί, μία πανεύκολη συνταγή που γεμίζει το σπίτι με υπέροχες μυρωδιές, ακόμα κι αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα. Αυτή η ζύμη κουρού με γιαούρτι είναι μαγική, γιατί γίνεται απίστευτα μαλακή και δεν χρειάζεται καν πολύωρο φούσκωμα, πράγμα που μας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα τα φτιάξουμε μαζί!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κουρουπιτάκια με Τυρί

Ζεστά κουρουπιτάκια με τυρί, κομμένα σε τριγωνάκια, σερβιρισμένα σε πιατέλα

Φτιάξε τα πιο αφράτα και μοσχομυριστά κουρουπιτάκια με τυρί, χρησιμοποιώντας τη μυστική ζύμη κουρού με γιαούρτι! Μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για πρωινό, σνακ ή παιδικό πάρτι, που δεν χρειάζεται καν φούσκωμα.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για την εύκολη ζύμη κουρού:

  • 200 γρ. γιαούρτι (πλήρες)
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 8-9 γρ.)
  • Λίγο αλάτι (περίπου ½ κ.γ.)

Για τη γέμιση (ενδεικτική):

  • 300 γρ. φέτα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 100 γρ. γιαούρτι (για τη γέμιση)
  • Λίγος φρέσκος ή ξερός δυόσμος (για άρωμα)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε την πιο πετυχημένη ζύμη κουρού.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αυγό. τα ανακατεύω καλά όλα μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Έπειτα, συμπληρώνω το αλεύρι, την ξηρή μαγιά και το αλάτι.

3. Ζυμώνω απαλά με το χέρι για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4. Χωρίζω τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη.

5. Για τη γέμιση: σε ένα ξεχωριστό μπολ, τρίβω τη φέτα, προσθέτω το γιαούρτι και τον δυόσμο και ανακατεύω.

6. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.

7. Βάζω κατά μήκος τη γέμιση και κλείνω το μπαστούνι, φροντίζοντας να κλείσω καλά τις άκρες.

8. Κόβω το μπαστούνι σε τριγωνάκια ή ρολάκια και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

9. Προαιρετικά, τα αλείφω με λίγο αυγό (χτυπημένο) για να πάρουν ωραίο χρώμα.

10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο σας.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Κουρούπιτάκια

  • Χωρίς φούσκωμα: Αυτή η ζύμη δεν χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει, πράγμα που την κάνει εξαιρετικά γρήγορη. Η μαγιά είναι εκεί κυρίως για να δώσει μια επιπλέον αφράτη υφή.
  • Εναλλακτική Γέμιση: Μπορείς να γεμίσεις τα τυροπιτάκια και με άλλα υλικά, όπως λουκάνικα, ζαμπόν, ή ακόμα και με μια γλυκιά γέμιση με πραλίνα.
  • Λάδι: Το σπορέλαιο είναι απαραίτητο για την κλασική υφή κουρού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο.