Τυροπιτάκια με ανθότυρο

Εκτέλεση

500 γρ. από αλεσμένο αλεύρι
40 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρης
Μια πρέζα βανίλια
Λευκό κρασί
500 γρ ανθότυρο με προσθήκη 160 γρ. ζάχαρης και μια πρέζα κανέλα.

Μέθοδος

Προετοιμάστε το αλεύρι για να σχηματίσετε ένα κενό στην μέση, βάλτε όλα τα συστατικά, πρώτα το βούτυρο, μετά τη ζάχαρη, τη βανίλια, βάλτε το λευκό κρασί και ζυμώστε σταδιακά προσθέτοντας το κρασί, ζυμώστε μέχρι να φτάσετε σε μια ομοιογενή σύνθεση και να πάρετε μια ζύμη, βάλτε τη ζύμη σε πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το ανθότυρο με μια πρέζα κανέλας και 160 γρ. ζάχαρης και ανακατέψτε τα πάντα.
Στη συνέχεια, πάρτε τη ζύμη και ανοίξτε τη ζύμη σιγά σιγά, λαμβάνοντας κομμάτια κάθε φορά. Αφού ανοιξετε τη ζύμη καλά με έναν πλάστη, κόψτε με ένα πιατάκι καφέ δίνοντάς του ένα στρογγυλό σχήμα, τοποθετήστε το ανθότυρο και καλύψτε την, κλείστε με ένα πιρούνι και τηγανίστε με ηλιέλαιο. Τέλος πασπαλίστε με ζάχαρη

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα τυροψωμάκια με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΣτρούντελ σπόρου παπαρούνας