Κρέμα καραμελέ με κρουασάν

Αυτή η κρέμα καραμέλας παρασκευάζεται σε μορφή κέικ.

Χρειαζόμαστε:

3 κρουασάν με υγρή σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
8 αυγά (ίσως με 6 αυγά)
Ζάχαρη 180 γρ
βανίλια

* Είναι πολύ σημαντικό να δούμε το μέγεθος της φόρμας. Αν δεν έχουμε μεγάλο, μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα γάλακτος από:

Ζάχαρη 180 γρ
4 αυγά
650 ml φρέσκο ​​γάλα
1 βανίλια

Για Καραμέλα

200 γρ. Ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη, και την βανίλια σε μια κατσαρόλα, ανάβουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Είναι πολύ σημαντικό μόλις διαλυθεί η ζάχαρη να αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Χτυπάμε με συρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
Δεν χρησιμοποιούμε μίξερ γιατί γίνεται πολύς αφρός.Αν ανησυχείτε για τα αυγά να ξέρετε ότι δεν θα κόψουν γιατί το γάλα είναι όχι ζεστό, αλλά ελαφρώς ζεστό Φροντίστε να στραγγίσετε το μείγμα.

Ξεκινάμε με την καραμέλα
Σε ένα τηγανι, ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε να βραχεί όλη η ζάχαρη. Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας (το δικό μου είναι 6 βαθμίδες – ανάβω 5), δεν ανακατεύουμε, απλά κοιτάμε τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα σε ανοιχτό καφέ σε αρκετά σημεία, το σηκώνουμε από την εστία και γυρίζουμε το σκεύος με κυκλικές κινήσεις κουνάμε τη ζάχαρη (το κάνουμε δεξιόστροφα ή αντίστροφα όπως μας βολεύει).

Βλέπουμε ότι αρχίζει να καραμελώνει όλη η ζάχαρη. Επιστρέφουμε στη φωτιά για δύο τρία δευτερόλεπτα και αδειάζουμε στη φόρμα που θα ψήσουμε. Ριχνουμε από πάνω τα κρουασάν.
Μόλις ρίξουμε το μείγμα του γάλακτος, θα βγουν πάνω, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ενοχλεί.

Ψήνω σε ταψί με νερό στους 150 βαθμούς για μια ώρα στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου.
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι με πάνω κάτω ψήσιμο + ανεμιστήρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο Αν έχουμε υπομονή το αφήνουμε μια μέρα και το πρωί φτιάχνουμε καφέ και γλυκαίνουμε τη μέρα μας.

Πριν σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα για κέικ.

Καλή απόλαυση

 

 

Απολαμβάνω!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με τυρί και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΑετόπιτα…Γιορτινή Καρδιτσιώτικη Βασιλόπιτα με γεύση και άρωμα