Αυτό το κέικ λεμονιού είναι πραγματικά αφράτο, με υπέροχη υφή και έντονο άρωμα λεμονιού. Το σιρόπι το κάνει ζουμερό και γευστικό, χωρίς να είναι πολύ γλυκό.

Θα το ξαναφτιάξω Σίγουρα!

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 65 γραμμάρια βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 75 γραμμάρια νερό
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 24 εκ.
  2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε για λίγο ακόμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  6. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  8. Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Βράστε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  9. Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο, περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι.
  10. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες.
  • Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ λεμονιού  χωρις γλουτένη

In tutto il mondo nelle ricette

Συστατικά:

125 γραμμάρια ρυζάλευρο
125 γραμμάρια κορν φλαουερ
125 ml λάδι
3 αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι ή μανταρίνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε 3 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψακι (εγώ χρησιμοποιώ κορν φλαουερ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Μπορείτε να κάνετε το τεστ οδοντογλυφίδας που συνίσταται στο να το κολλήσετε στο κέντρο της πουτίγκας. Όταν βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή διακοσμούμε την επιφάνεια με γλάσο λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: In tutto il mondo nelle ricette

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο κοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι με λαχανικά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια χωρίς γλουτένη