Κρέπες Γεμιστές Σουφλέ είναι ένα πιάτο που λατρεύω να φτιάχνω, γιατί είναι πολύ χορταστικό και αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την αφράτη σπιτική κρέπα με μια πλούσια γέμιση κιμά και μια βελούδινη μπεσαμέλ. Επιπλέον, το τυρί τσένταρ που προσθέτω στο τέλος δίνει την τέλεια χρυσαφένια κρούστα, γι’ αυτό είναι ένα ορεκτικό που γίνεται κυρίως πιάτο. Έτσι, φτιάχνω ένα ολοκληρωμένο γεύμα χωρίς κόπο!


Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση κιμά:

  • Μοσχαρίσιο κιμά: 300 γραμμάρια
  • Πράσινες-κόκκινες πιπεριές: 2 (ψιλοκομμένες)
  • Μέτριο κρεμμύδι: 1 (ψιλοκομμένο)
  • Λάδι (ελαιόλαδο): 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαύρο πιπέρι, κύμινο, τσίλι: 1 κουταλάκι του γλυκού (συνδυασμός)

Για τη ζύμη κρέπας (περίπου 10 κρέπες):

  • Αυγά: 3
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γάλα: 3 φλιτζάνια
  • Αλεύρι: 2 φλιτζάνια

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

  • Βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλεύρι: 2,5 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα: 2 φλιτζάνια
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαύρο πιπέρι: 1 κουτάλι επιδόρπιου

Για την επικάλυψη:

  • Τυρί τσένταρ (τριμμένο)
  • Πάπρικα γλυκιά (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τις πιο αφράτες κρέπες γεμιστές σουφλέ.

Σε ένα τηγάνι σοτάρω τον κιμά με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.

Για την κρέπα: Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύω καλά πριν από κάθε υλικό για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω μία κουτάλα από το μείγμα και φτιάχνω τις 10 κρέπες, ψήνοντάς τες και από τις δύο πλευρές.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να καβουρδιστεί ελαφρά και μετά ρίχνω σταδιακά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Συναρμολόγηση: Παίρνω μία μία κρέπα, βάζω κουταλιές από τη γέμιση κιμά και τις τυλίγω όπως τους ντολμάδες, φροντίζοντας να είναι σφιχτές.

Σε ένα πυρέξ ή ταψί βάζω τις κρέπες, από πάνω ρίχνω την μπεσαμέλ και μετά το τριμμένο τυρί τσένταρ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.κρέπες γεμιστές


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά (15 λεπτά για το σοτάρισμα, 15 λεπτά για το ψήσιμο)

Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για την μπεσαμέλ)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνει η γέμιση κιμά πιο ζουμερή, μπορείς να προσθέσεις 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.

Αντί για τσένταρ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για πιο έντονη γεύση. Επίσης, για ένα πιο ελαφρύ πιάτο, μπορείς να αντικαταστήσεις την μπεσαμέλ με μια σάλτσα γιαουρτιού, όπως κάνω στις πίτες με σπανάκι.

Για να φτιάξεις τις κρέπες πιο εύκολα, άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Δες και τη συνταγή μου για αφράτες κρέπες.


Subscribe to recipe’s youtube chanel here