Η Πίτσα της Αλεξίας

Φεύγοντας για Κομοτηνή……μια νόστιμη, χορταστική και αφράτη σπιτική πίτσα να την πάρει μαζί της!!

 

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκια ξηρή μαγιά, 8 γρ.
350 ml νερό χλιαρό, όχι πολύ ζεστό γιατί κόβει η μαγιά
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 – 7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγη αποξηραμένη ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ζαμπόν
Γαλοπούλα
Τυρί ρεγγάτο τριμμένο
Τυρί μοσταρέλα τριμμένη
Πράσινη πιπεριά
Κόκκινη πιπεριά
Φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια, χωρίς τα σπόρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα ώσπου να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ετοιμάζετε την σάλτσα για την πίτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνετε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλά σας και με απαλές κινήσεις απλώνετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αφήνετε για δέκα λεπτά ακόμα για να φουσκώσει λίγο ακόμα η ζύμη.
Απλώνετε τη σάλτσα, ρίχνετε αρχικά λίγο από το τυρί για να «κολλήσουν» τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζετε με τα υλικά σας και τέλος με φέτες πιπεριάς και ντομάτας.

Υπέροχη Σπιτική Πίτσα
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε την Γιώτα Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤα πιο εύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΛαδένια Κιμώλου – Lathenia Kimolou