Τα μπισκότα κρακελέ σοκολάτας είναι μία από τις πιο ωραίες συνταγές που έχω δοκιμάσει τελευταία. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς δεν χρησιμοποιούμε ούτε βούτυρο ούτε ζάχαρη, και παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο και λαχταριστό. Συνεπώς, είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς τις τύψεις. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και η οικογένειά μου τα λατρεύει!


Υλικά για τα μπισκότα

  • 40 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 140 γρ. αλεύρι 00
  • Κανέλα (για γεύση)
  • 80 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 20 γρ. μέλι
  • 1 φακελάκι βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση της Συνταγής

Έλιωσα 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, έβαλα 140 γραμμάρια αλεύρι 00, κανέλα, 20 γραμμάρια μέλι, το χοντροκομμένο καρύδι, ένα φακελάκι βανιλίνη και το αυγό. Έπειτα, πρόσθεσα τη λιωμένη σοκολάτα και ένωσα όλα τα υλικά, ζυμώνοντας τα καλά.

Σχημάτισα τη ζύμη σε μία μπάλα, την τύλιξα με πλαστική μεμβράνη και την έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει. Μόλις πέρασε ο χρόνος, έβγαλα τη ζύμη και σχημάτισα μικρά μπαλάκια. Τα πέρασα ένα-ένα σε ζάχαρη άχνη και τα έβαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνω τα μπισκότα κρακελέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 13 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 13 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 1 ώρα ψύξη

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 28 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα μπισκότα

Για να κάνετε τα μπισκότα σοκολάτας πιο πλούσια σε γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για μια διαφορετική γεύση.

Το καρύδι μπορεί να αντικατασταθεί με αμύγδαλο ή φουντούκι, ανάλογα με την προτίμησή σας.