Κωκ Ταψιού

Το κωκ ταψιού είναι μια απλή συνταγή για ένα γλυκό αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Στην Ελλάδα, τα κωκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια που όλοι φάγαμε σε μικρές ηλικίες στα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς.

Υλικά

5 αυγα ιδιου μεγεθους,
100 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμένο,
1 βανιλια!

Σιρόπι:
1 ποτηρι νερου νερο
1 ποτηρι νερου ζαχαρη

Κρέμα
1 λιτρο γαλα
5 κ.σ.ζαχαρη
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ
2 κ.σ.γεματες αλευρι
1 βανιλια
30 γρ βουτυρο!

Γλασσο:
200 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,
200 γρ κουβερτουρα,
2 κ.σ.βιταμ!

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανίλια να αφρατέψουν να ασπρίσουν! Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις σιγα-σιγα το αλευρι ανακατεύουμε
απαλά με μαρίζ!!! Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι νουμερο 28 και ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Οταν το βγαλουμε το αφήνουμε να κρυωσει χωρις να το μετακινησουμε και στην συνεχεια το κοβουμε!!

Για το σιρόπι
Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για 3 λεπτα!Αφηνουμε να κρυωσει!!

για την κρέμα
Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!Εχουμε βγαλει προηγουμενως λιγο κρυο γαλα σε μπολ και
διαλυσαμε 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με το αλευρι!Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την
βανιλια και 30 γρ βουτυρο! Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι και σιροπιαζουμε με κουταλι!
Ριχνουμε την καυτη κρεμα και κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι!!!! Το αφηνουμε λιγο και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει
για 2 ωρες!!!

για το γλάσσο
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτουρα και στο τελος και το βιταμ να λιωσουν
Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο ριχνουμε το χλιαρο γλασσο και ξανα πισω στο ψυγειο!

Κωκ Ταψιού
Κωκ Ταψιού

Η Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς σιμιγδαλένιος με γεύση πορτοκάλι και κανέλλα
Επόμενο άρθροΠοια τροφές πρέπει να προσέχουμε όταν ξαναζεστένονται – ποιοι είναι οι κίνδυνοι;